Massages

Je lichaam als je beste vriend.
Als je ergens last van hebt, pijn of ongemak ervaart, is het een hele natuurlijke reactie dat je hier zo snel mogelijk van af wilt. Iets doet pijn en jij wil dat niet dus die pijn moet weg. Maar wat doet die pijn eigenlijk met jou? Je lichaam is altijd op zoek naar balans. Zou je die pijn ook kunnen zien als een signaal van je lichaam wat jou wil helpen om weer terug in balans te komen. En is het dan niet juist zinvol om te luisteren en aandacht te geven aan dat signaal en te voelen wat jouw lichaam jou te vertellen heeft?

Massage is al van oudsher bekend om zijn helende werking. Een aanraking kan veel meer doen dan we vaak beseffen. Het is dan ook een heel natuurlijke behoefte om aangeraakt te worden. Een aanraking op zich kan al helend werken.
Fysiek gezien beïnvloedt massage je bloedsomloop, lymfestroom en energiestroom. Het zet aan tot een verbeterde circulatie en het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Maar er gebeurt nog meer. Door de aandachtige aanraking tijdens een holistische massage ga je heel bewust voelen. Je gaat voelen wat er speelt in je lichaam. Door de aanraking kom je in contact met dat wat je voelt.

In mijn praktijk pas ik verschillende massagevormen toe. Aan de hand van wat jij naar voren brengt in het voorgesprek kies ik een massage die passend is voor dat moment. De laatste tijd kies ik steeds meer voor een wat zachtere aanpak. Ik maak gebruik van:

Klassieke massage
Deze massage maakt gebruik van strijkingen, knedingen en fricties.
Een klassieke massage richt zich vooral op de spieren, aanhechtingen en pezen.
De massagerichting is naar het hart toe. Deze massage bevordert de bloedsomloop en lymfestroom en heeft invloed op de spier- en weefselspanning.

Intuïtieve massage
In een intuïtieve massage volg ik vooral mijn handen. Waar leiden deze mij naar toe? Vaak zijn dat plekken in je lichaam die meer om aandacht vragen. Die pijnlijk of vermoeid zijn, vast zitten, of waar bv. een emotionele lading op zit die aandacht nodig heeft. In deze massage combineer ik de verschillende technieken van alle andere massages. Soms stevig, soms zacht, maar altijd met aandacht.

Voetreflexzone massage
Op de voeten bevinden zich reflexzones die corresponderen met lichaamsdelen en organen. De conditie van de voeten reflecteert de algehele conditie van de mens.
Bij voetreflexzonemassage worden de uiteinden van zenuwbanen en energiebanen geraakt en worden bloedsomloop, de lymfestroom en de energiestroom beinvloed.

Bindweefselmassage
Een bindweefselmassage richt zich op het bindweefsel. Dit komt overal voor in je lichaam. Net zoals bij de voetreflexzonemassage bestaat er een relatie door zenuwwerking tussen de huid, organen en andere delen van het lichaam. Je zou kunnen zeggen dat een bindweefselmassage je uitnodigt om te gaan voelen wat er onderhuids speelt in je lichaam.

Holistic pulsing
Holistic pulsing is een methode waarin je op een zachte manier in een ritmische beweging wordt gebracht en gehouden. Deze beweging is afgestemd op jouw natuurlijk ritme. Holistic Pulsing nodigt uit tot overgave aan deze eigen ritmische beweging en daarmee tot loslaten van datgene wat de beweging blokkeert of in de weg staat.

Klankmassage

Ik hou heel erg van zingen. Mijn stem laten klinken, het geluid van de klank, de trilling die het teweeg brengt. Klank geeft beweging, trilling in alle cellen van je lichaam. Ze gaan meeresoneren. In een klankmassage ga ik mijn stem gebruiken tijdens de massage. Zelf kun je ook meeklinken als je de behoefte voelt. Dat kan de klank nog sterker in je lichaam laten werken. Klank en muziek heelt. Het roept emoties op, het kan gevoelens bevrijden en laten stromen. Het werkt diep in je lichaam en ziel. Ik nodig je uit om eens een klankmassage te komen ervaren.

Maak een afspraak